Ontdek alle mooie wandelroutes die Zoetermeer te bieden heeft

Lekker wandelen in het bos, het park of de stad. Kom naar Zoetermeer en ontdek alle mooie plekken waar je kunt wandelen. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. De wandelroutes kun je ook op je telefoon ontdekken via de BeleefRoutes app. Daar staat een kaart op die je kunt volgen en je precies laat zien waar je op de route bent. Ook wordt er aangegeven als je bij een bezienswaardigheid bent en wordt er uitgelegd wat daar te zien is. Zo heb je altijd een persoonlijke gids bij je! 

Ontdek alles over jouw woonwijk met één van de verschillende architectuurwandelingen. Er zijn er maar liefst 10. Als je zin hebt in een interactieve wandeling die kinderen ook erg leuk vinden, kun je gaan geocachen. Zo vind je de weg doormiddel van een gps en opdrachten. Kortom er zijn genoeg mooie en leuke wandelingen die je in Zoetermeer kunt maken.

Wandelen in Zoetermeer - Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandelroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.

Architectuur wandelingen

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle 10 de wandelingen! 

Bekijk de wandelingen

Kunstroutes

Met kunst krijgt een stad een eigen identiteit. Zo ook in Zoetermeer. Er staan meer dan 180 kunstwerken in Zoetermeer. Je kunt een aantal ervan ontdekken met de vier verschillende kunstroutes. 

Bekijk de 4 routes
Stenen met hoofden er op en gezichten er op die lijken op aardappels. De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn (Centrum) Dit is de Stuiter van Sanja Medic (Buytenwegh) een kunstwerk

Geocache wandeling

Je kunt op een leuke, interessante en leerzame manier een route volgen. Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches (schatten) verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren.

Lees verder ...

Ontdek de recreatiegebieden in Zoetermeer - Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, met de kinderen erop uit te gaan of juist om te sporten; het kan allemaal!