Activiteiten en evenementen in september

| Bureau Citymarketing

September staat voor de deur en dat betekent dat we weer een hoop leuke activiteiten en evenementen voor je in petto hebben. Van diverse concerten en nazomerse feestjes tot bachata proeflessen, de Open Monumentendag en een unieke Japanse expositie: deze maand kun je er flink op uit in Zoetermeer. Om er zeker van te zijn dat je niets mist in september, hebben we de leukste activiteiten en evenementen van deze maand voor je verzameld op deze pagina. 

Highlight: Stadsfestival Zoetermeer 2040

Zaterdag 16 september 2023 is de eerste editie van het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van jouw stad. Deze dag zijn op verschillende locaties tal van activiteiten voor jong en oud te beleven.

De activiteiten nemen je mee in wat er in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is. Hier vind je wat er te doen is tijdens het Stadsfestival Zoetermeer 2040.

Bekijk meer
Foto van het Stadhuis-Forum in het centrum van Zoetermeer, het Stadshart, aan het Stadhuisplein. Zoetermeer is de plek.

Top 3 Zoetermeerse evenementen in september

In de maand september staan er weer leuke evenementen op de planning die je niet wilt missen. Wij hebben alvast een top 3 voor je gemaakt!

1. Vijverpop 079: Op 2 & 3 september komen de leukste artiesten uit Zoetermeer en omgeving samen op dit gratis toegankelijk muziekfestival met veel live-entertainment. Voor een echt Zoetermeers feestje ben je hier op de juiste plek. 

2. Open Monumentendag 2023: Het weekend van 9 en 10 september vindt de 37ste editie plaats van Open Monumentendag. Het thema dit jaar is Levend Erfgoed onder het motto 'als monumenten konden praten'. Elk monument, gebouw of plek heeft zijn eigen verhaal. Dit jaar is er in het programma daarom extra aandacht voor de verhalen en tradities van Zoetermeer en haar inwoners.

3. Festival Historisch Zoetermeer: Van 22 t/m 24 september kun je de duizendjarige geschiedenis van Zoetermeer beleven. Bezoek de kampementen, geniet van de live muziek, verbaas je over het riddertoernooi en beleef spectaculaire shows en de historische markt! Dit evenement is gratis toegankelijk. 

Wil je een overzicht van álle Zoetermeerse evenementen in de maand september? 

Bekijk de UITagenda

Nazomerse activiteiten voor het hele gezin

Het nieuwe schooljaar is alweer begonnen en daarmee gaan er ook een tal van leuke activiteiten voor kinderen van start. Hier zijn enkele nazomerse hoogtepunten in de maand september waar je de kleintjes blij mee maakt:

Kidsmiddag - Meet & Greet met Bing en Flop: Op woensdag 6 september trappen we de kidsmiddag af met een bijzondere ontmoeting met niemand minder dan Bing en Flop! Tussen 13.00 en 17.00 uur verwelkomen we met veel plezier alle kinderen uit Zoetermeer en omstreken. Kom gezellig langs en geniet van heerlijke suikerspinnen en popcorn. Gedurende de middag zijn er meet & greet-momenten van 30 minuten elk, gepland om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. 

Geuzendag Zoetermeer: Niet met legers en soldaten zoals vroeger de Geuzen, maar een gezellige familiedag op zondag 24 september met sportieve uitdagingen voor het hele gezin. Denk aan fietsen, mountainbiken, wandelen, hardlopen, schaken, jeugd(scouting)spelen en cyclocross. 

Jinotega Vogeltjesrace: Op zaterdag 30 september vindt de vogeltjesrace plaats: een bijzondere activiteit waarbij je genummerde vogeltjes kunt sponsoren. De opbrengst van deze actie gaat volledig naar het goede doel. Daarnaast is er een markt met duurzame, ecologische en eerlijke producten en kun je genieten van lekker eten en drinken & live muziek. 

Meer tips voor leuke activiteiten in de maand september?

Ontdek meer activiteiten

Concerten in september

-

Bij Poppodium Boerderij in Zoetermeer geniet je als muziekliefhebber ook deze zomer van wereldberoemde muzikanten. We hebben de concerten van de komende maand in onze stad voor je op een rij gezet.

Bekijk alle recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf!

Meer nazomerse tips

-

Workshops ontdekken, exposities bijwonen en nog meer leuke activiteiten in september.