Kaarsjesavond Zoetermeer 2022

| Bureau Citymarketing

De donkere avonden worden steeds langer, maar op dinsdag 13 december viert Zoetermeer weer Kaarsjesavond. Het lichtjesfestijn vindt al 30 jaar plaats en staat volledig in het teken van Kerst en gezelligheid. Het lichtjesfeest begint om 18.30 uur bij de Dobbeplas aan de Markt waar burgemeester Michel Bezuijen rond 18.50 uur de grote stadskerstboom verlicht. Vervolgens gaat de Kaarsjesavond verder in de sfeervol verlichte Dorpsstraat waar tot 21.00 uur verschillende activiteiten plaatsvinden.

Kaarsjesavond in Zoetermeer

Jaarlijks plaatst de gemeente Zoetermeer de grote stadskerstboom in de Dobbeplas aan de Markt. De stadskerstboom is zeventien meter hoog en er worden 60.000 led-lampen in de boom gehangen. Om 18.50 uur telt burgemeester Michel Bezuijen samen met alle aanwezigen af en ontsteekt de verlichting van de stadskerstboom. Vanwege de energiecrisis heeft de gemeente besloten om de verlichting in de stadskerstboom niet meer 24 uur per dag te laten branden, maar alleen tussen 16.30 en 00.30 uur. Op 6 en 7 december wordt de boom in de Dobbeplas opgebouwd. De stadskerstboom blijft tot 6 januari 2023 (Drie Koningen) staan en wordt daarna afgebroken.

Het programma

De prachtige historische Dorpsstraat is tijdens Kaarsjesavond sfeervol verlicht. Tussen 19.00 en 21.00 uur vinden er allerlei leuke activiteiten plaats. Geniet van de optredens van verschillende koren en er wordt op verschillende plekken gratis heerlijk warme chocolademelk uitgedeeld. Natuurlijk is de kerstman aanwezig met zijn arrenslee en zijn elfjes. Er is een levende kerststal en er zijn dansende kerstbomen.

Win een prijs

Kinderen mogen zichzelf met lichtjes aankleden. Het kind met de mooiste versiering wint een mooie prijs. Kom je ook? Zoetermeer is dé plek voor gezelligheid!

Wanneer

 

Dinsdag 13 december 2022 van 19.00 - 21.00 uur

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.