Sinterklaas in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

De Sint is weer in het land! En natuurlijk komt de Goedheiligman met zijn vrienden ook bij ons langs in Zoetermeer. In dit artikel lees je alles wat er in Zoetermeer te doen is met het Sinterklaasfeest.

Sint intocht in Zoetermeer

Op zaterdag 19 november is het zover! De Sint en zijn pieten brengen een bezoekje aan Zoetermeer. Tussen 11.00 en 11.30 uur komen de Sint en pieten aan bij het Cadenzaplein in het Stadshart. Daar wordt de Sint welkom geheten door Burgermeester Bezuijen, die met hem mee zal gaan naar het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat. 

Ontdek meer

Sinterklaasactiviteiten in de Dorpsstraat

Vanaf 11.00 uur kun je in de Dorpsstraat terecht voor allerlei Sinterklaasactiviteiten. Zo kunnen de kinderen tijdens een speurtocht op zoek naar het gouden hoefijzer. In de etalages van de winkels kunnen de kinderen op zoek naar de chocoladeletters. De pieten delen kruidnootjes uit en spelen Oudhollandse spellen met de kinderen, zoals zaklopen. Daarnaast bakken de Amigo’s ’, de Pieten,bij ’t Vergulden Speculaasje, heerlijke speculaas volgens Zoetermeers recept. Het paard van Sinterklaas mag ook wortels gevoerd worden en op het horecaplein is er de mogelijkheid om foto’s maken.

Pepernotenpret vanaf 2 jaar

Op zondag 20 november tussen 15:00 en 16:00 uur viert Dirk Scheele het Sinterklaasfeest op muzikale manier met alle kleine hulppieten en Sinterklazen in de zaal. Samen met de zangpieten wordt er een swingend feest van gemaakt. Alle Sinterklaasliedjes zullen de revue passeren. De tickets koop je middels de link hieronder:

Ontdek meer

Voorlezen door de Sint mét ontbijtbuffet

Op zaterdag 26 en zondag 27 november organiseren ’t Nestje en Silvester samen met Sinterklaas kinder- en jeugdboeken voorleesdagen in de Dorpsstraat 117a. Sinterklaas zal de kinderen verschillende verhaaltjes voorlezen en tegelijkertijd kan er onbeperkt genoten worden van het speciale Sinterklaas Ontbijtbuffet. De kids kunnen uiteraard ook op de foto met de Sint en krijgen een cadeautje. Let op, je dient je voor af aan te melden.

Ontdek meer

Schoentje zetten in het Stadshart

Met Sinterklaas moet je natuurlijk je schoentje zetten! Dit jaar kun je dat doen in het Stadshart. Sint zal daar de schoentjes van de kinderen vullen. Kinderen mogen gratis hun schoen zetten in het Sint’s schoenenhuis in het Stadshart. Dit is naast Zeeman XL, Promenade 265. Sinterklaas vult de schoentjes van woensdag 16 november tot en met zondag 3 december.  

Ontdek meer

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.